Varen met de Hillegomse borrelboot

Ieder jaar varen wij tijdens het bollenseizoen met de Hillegomse Bollenboot. Na het seizoen verandert de boot in de Hillegomse Borrelboot en kun jij met gezelschap genieten van een rondvaart met een lekker hapje en drankje erbij. 

 

 

Hillegomse Bollenboot

Ontdek met de Hillegomse Bollenboot een stukje Bollenstreek vanaf het water. Stap op de Bollenboot en ontdek de prachtige omgeving en geniet van de verhalen van een ervaren kapitein. 

 

De Bollenboot vertrekt vanaf begin april elke vrijdag en zaterdag om 11 uur. De boot vertrekt als er minimaal 6 deelnemers.

Wil je de Bollenboot op een andere dag of tijd afhuren? Neem dan gerust contact met ons op en wij kijken graag naar de mogelijkheden!

 

Wij zijn afhankelijk van veel factoren als het gaat om bloeiende velden. Niet elk jaar staat elk stuk grond in bloei, daarnaast speelt het weer en moment van koppen een rol. Hoe prachtig de velden soms nog staan toch worden de bloemen op een gegeven moment gekopt. Als de bloem volgroeid is dan is het voor kwekers het moment om de bloem eraf te halen (dat noemen we koppen). Als de bloem eraf is gaat de sapstroom (de voeding) niet meer naar de bloem maar naar de bol. Vanaf dan gaat er onder de grond een nieuwe bol groeien en die nieuwe bol wordt in juni en juli gerooid en verkocht. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.

 

De tocht op het water is zo een zo een belevenis en heerlijk en daarnaast kunnen we hopelijk veel bloeiende velden laten zien!

 

Varen met eigen groep met de Hillegomse Bollen,- of borrelboot

Willen jullie met een selecte groep varen en genieten van de omgeving met een hapje en drankje? Een uniek bedrijfsuitje organiseren op het water? Dit kan met de Hillegomse Bollen,- of Borrelboot en natuurlijk kunnen we zorgen dat er van allerlei lekkers meegaat op de boot! Met een lekker wijntje en hapje is het nog gezelliger op het water!

 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Nog meer leuks in de Bollenstreek

Ontdek wat er nog meer te beleven is in de Bollenstreek.