Harde kazen

Etivaz

Koemelk | Vaud Zwitserland | Allergie: rauwe melk

 

Een Zwitserse kaas uit de bergen bij Vaud ten zuidwesten van het meer van Genéve die verwant is aan de Gruyére, gemaakt van ongepasteuriseerde Alpgage-koemelk. De koeien grazen in de alpenweiden boven de 1.000 meter. De Etivaz heeft een zeer intense smaak. Een geweldige combinatie van bloemen, kruiden en een nootachtige smaak die doet denken aan vers verbranden hazelnoten. 

 

€ 3,65

  • Beschikbaar

Morbier A.O.P. Bichonné

Koemelk | 100 dagen gerijpt | Streek: Franche comté Frankrijk | Allergie: Rauwe melk

 

Morbier is een halfharde Franse kaas met gewassen korst. De mortier komt van oorsprong uit het gelijknamige dorp Morbier in de Jura. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. De wrongel wordt gesneden, de wei verwijderd en vervolgens wordt de kaas in de vorm geperst. Hierna wordt er een aslaagje toegevoegd. 's Avonds als de koeien heel de dag gegeten hebben wordt er ook gemolken en de wrongel van deze melk komt op de aslaag. De kaas van de avondmelk is veel sterker van smaak en smaakt meer naar noten. Deze Morbier Bichonné is nog een 100 dagen gerijpt en dus de top onder de Morbiers. 

€ 2,85

  • Beschikbaar

Comté A.O.P.

Koemelk |  2 jaar gerijpt | Franche comté Frankrijk | Allergie: rauwe melk

 

Heerlijke verfijnde en intense harde kaas. Nootachtig met een fijn roomachtige smaak. 

€ 2,95

  • Beschikbaar