Wijnen

Iedere gelegenheid verdient zijn eigen passende wijn. Proost!

Bij een bestedingsbedrag boven de € 50 leveren wij de producten bij u af, indien u dat wenst. Let op: NIX18. 

Bosco del merlo

Pinot grigio | aromatisch, fris en droog| € 10,95

Sauvignon blanc | fris en vol droog | € 12,95


Prosecco | Droog en fris | € 13,95

Prosecco Rosato | fris, droog en fruitig | € 13,95


Bosco del Merlo is de trots en het parade paardje van de familie Paladin. Kosten nog moeite worden gespaard om betaalbare top wijnen te maken. De naam Bosco del Merlo betekent letterlijk het 'bos van de zwarte vogels' een oude naam uit de tijd dat het gebied grotendeels bedekt was met eikenbossen. 

 

De eerste wijngaarden werden in 1978 aangeplant. Vanaf het begin is er samengewerkt met de universiteiten van Milaan & Padua en Franco Bernabei en Lenardo Valenti, twee gerenommeerde wijngaard- en wijnmaak adviseurs. Samen met de universiteiten wordt gekeken naar de beste locatie voor de wijngaarden. Dit doen zij onderander door gebruik te maken van satelliet techniek om vast te stellen wat de beste locaties zijn voor de verschillende druivenrassen. 

 

Momenteel wordt er nog steeds samengewerkt met de universiteiten. Dit keer op het gebied van onderzoek naar duurzaamheid, vinificatie (wijn maken) en klimaat verandering. 



Gorgorito

Wit | aromatisch, fris & Droog | € 7,95

De wijngaarden van Gorgorito, onderdeel van Bodega Copaboca, liggen midden in een natuurpark. Dit natuurpark vormt een belangrijke schakel in de trekroutes van vogels die in het voorjaar naar Noord Europa en in de herfst terug naar Afrika vliegen. Gorgorito betekent triller en slaat op de vogel die op het etiket staat afgebeeld.

Rood | SOepel, aromatisch met houtrijping | € 11,95



Laporte

Domaine Laporte is opgericht in 1850 en werd tot 1986 gerund door René Laporte. René was een kwaliteitspionier in een tijd waar de nadruk vooral lag op hoge rendementen in de wijngaard. René koos altijd voor kwaliteit om een optimale wijngaard / terroir expressie in zijn wijnen te bereiken. Deze filosofie wordt tot op de dag van vandaag doorgezet. In 1986 werd het domein gekocht door de bekende Bourgeois familie. Hiermee kocht de familie een unieke collectie wijngaarden waarvan 80% is aangeplant met de witte druivensoort Sauvignon Blanc en de overige 20% procent met de blauwe druivensoort Pinot Noir.



Châteauneuf-du-Pape blanc 'Le Miocène' Domaine Grand Veneur

Van vader op zoon sinds 1826. De familie maakt zeer gerenommeerde wijnen in Châteauneuf-du-Pape en in de direct aangelegen appellations. Zowel vader en zonen zijn zeer gepassioneerd over hun werk. Vanuit hun filosofie dat 'grote wijn alleen tot stand komt uit druiven die de krachten van de aarde uitspreken', moet elke wijn optimaal hun specifieke terroir vertolken. Het wijngoed van de familie is verspreid over prachtige appellations van Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Côtes du Rhône "Les Champauvins" tot Côtes du Rhône Villages. 



Michael david


Michael en David zijn de broers Michael en David Phillips. Sinds 1850 verbouwt de Phillips familie druiven, groenten en fruit in de streek Lodi, Californië. Een wijnstreek op steenworp afstand van de stad San Francisco. De combinatie van het mediterrane klimaat in Lodi en druiven die zich hier thuis voelen levert wijnen op die vol rond en krachtig van smaak zijn. 

 

In 1985 starten de broers met het maken van wijn onder hun eigen naam. Tot die tijd werden de druiven verkocht aan collega wijnmakers. Het bedrijf groeide als kool nadat in 2002 de Zinfadel wijn 'The Seven Deadly Zins' met veel succes werd geïntroduceerd. Het succes komt door een combinatie van factoren, Michael en David hebben een duidelijke focus op kwaliteit, duurzaamheid en het introduceren van wijnen met opvallende labels en namen zoals: 'Earthquake', 'Lust' en 'Petite Petit'. 



Maravilla

Chardonnay | vol, zacht en fris | € 5,50

Rosé | Fruitig, soepel en aromatisch | € 5,25

Sauvignon blanc | licht, fris en droog | € 5,50

Merlot | sappig, soepel en zacht | € 5,50


"Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs". 

Het opvallende aan de wijnen die Maravilla maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. 



Romeo

De Romeo wijnen zijn afkomstig uit de Zuid Spaanse wijngebied Jumilla. Dit gebied ligt in het Oosten van het land ter hoogte van de havenstad Alicante. De wijngaarden liggen tussen de 400 - 800 meter. Het klimaat voor wijnbouw is ideaal want het is er warm en het weer stabiel, een bries in de avond vanuit de Middellandse Zee zorgt voor voldoende afkoeling. Jaar in jaar uit worden er dan ook druiven van hoge kwaliteit geoogst. 

 

De Romeo wijnen worden gemaakt op de bodega van de familie Bastida en bestaat sinds 1870 en is gevestigd in het plaatsje Jumilla zelf. De wijnmakerij is uitgerust met 'state of the art' apparatuur om de beste wijnen te kunnen maken. 



Soek die geluk

Sauvignon blanc | fris en droog | € 5,95

Chardonnay | Fruitig, soepel en aromatisch | € 5,95


Cabernet sauvignon & Merlot | vol, soepel en rond | € 5,95

Soek die Geluk is gelegen in de Robertson vallei, 150 kilometer, ten oosten van Kaapstad.Het klimaat is er constant warm, er is geen industrie dus een perfecte omgeving voor het maken van zuivere, natuurlijke wijnen.

 

Sinds 2011 is Goedverwacht deelnemer aan het biodiversity & wine initiative (BWI). Deelnemers aan dit programma zetten zich in voor het behouden van de unieke flora- en fauna die Zuid-Afrika rijk is. Deelnemers werken daarnaast zo duurzaam mogelijk in wijnkelder en wijngaard. Voor het ontvangen van deze certificering heeft Goedverwacht moeten voldoen aan de strenge eisen van de BWI certificerings commissie.  



Recchia

De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het bedrijf bezit in totaal zeventig hectare wijngaarden waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. De drie wijngebieden liggen noordwestelijk van de stad Verona. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken. 

 

Het bedrijf is gevestigden het dorp Negrar in het hart van het Valpolicella gebied waar de beste wijngaarden van het gebied liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening 'Valpolicella Classico'. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het beste deel van het gebied. 

 

De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Reccchia te kiezen. 



Cabaletta

Deze wijn is afkomstig uit de Italiaanse Veneto streek in het noordoosten van Italië. De wijn wordt gemaakt in het wijngebied Valpolicella. Waarom staat dit niet vermeld op het etiket? Door de toevoeging van 10% cabernet sauvignon is dit wettelijk niet toegestaan. 

 

De balans tussen de frisheid van de wijn, die ervoor zorgt dat je de wijn lekker door kunt drinken en de subtiele zoetheid door de appasimento methode die voor een rijke, volle, zachte smaak zorgt. 



Finca Remendio

Deze Spaanse witte wijn is afkomstig uit de Rueda streek. De streek ligt op twee uur rijden noord westelijk van Madrid. Door gebruik te maken van de modernste wijnmaak methodes produceert men de laatste jaren zeer verassende witte wijnen van de verdejo druif. Dit in tegenstelling tot de sherry achtige wijnen die hier in het verleden werden gemaakt.

 

De streek heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan, sinds ook de rest van de wereld deze heerlijke witte wijnen heeft ontdekt. Nieuwe wijngaarden zijn aangeplant. Bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht. 



Passitivo Primitivo

De provincie Puglia wordt ook wel de hak van de laars genoemd. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Het bekendste blauwe druivenras is Primitivo die in Amerika bekend is onder de naam Zinfandel. 

 

Op zoek naar een zeer betaalbaar alternatief voor Amarone? Dan is dit uw wijn! 



Haltinger

Haltinger Winzer is een kleine, hele fijne kwaliteits coöperatie uit het wijngebied Baden. Het bedrijf ligt praktisch op het drielanden punt waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar raken.

 

De druiven komen van één wijngaard genaamd 'Weiler Schlipf'. De naam is afkomstig van het Duitse werkwoord ‘schlipfen’ wat glijden betekend. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. De ligging van de wijngaard ,op een steile naar het zuidwesten gericht heuvel, zorgt voor optimale zon expositie, wat positief is voor de kwaliteit van de druiven.



Vuurberg

De hellingen op de Helshoogte, een bergpas tussen Stellenbosch en de Franschhoek vallei, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van druiven voor kwaliteitswijn. Het Zuid Afrikaanse klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt er volop, er zijn meer dan voldoende hellingen die een uitstekende ondergrond bezitten en de invloed van de Atlantische en Indische Oceaan zorgt voor een goed evenwicht tussen warmte en afkoeling. Naast het feit dat eeuwenoude wijnbedrijven een belangrijk deel van productie voor hun rekening nemen, zijn er de laatste jaren veel, vooral kleine, kwaliteitsgerichte, wijnbedrijfjes gestart. Voorbeeld hiervan is de Nederlander Sebastiaan Klaassen die enkele jaren geleden op de Helshoogte een paar hectaren wijngaard kocht en daar nu kostelijke wijnen maakt onder de naam Vuurberg.

Wijnmaker van de Vuurberg wijnen is Donovan Rall. Sinds zijn komst is de kwaliteit van Vuurberg nog verder toegenomen. Donovan is oenoloog en werkte na zijn studie korte tijd samen met een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers: Eben

Sadie. Deze adviseerde Donovan om werkervaring op te doen in vooraanstaande Europese wijngebieden. Dit om zijn wijnkennis en wijnmaak vaardigheden verder te vergroten. Donovan wordt inmiddels gerekend tot de groep allerbeste wijnmakers van Zuid-Afrika.



Dashwood

Wijn is meer dan alleen vergist druivensap. Het is een combinatie van unieke wijngaarden en vakkundig wijnmaken. De wijnen van Dashwood zijn hier perfecte voorbeelden van. Wijnen afkomstig uit Nieuw-Zeeland's meest beroemde wijnregio: Marlborough. Ze zijn koel en fris als de winden die door onze valleien waaien en indrukwekkend zoals de bergen die onze wijngaarden omgeven. Daarbij is betaalbaarheid van onze wijnen altijd een belangrijk uitgangspunt geweest, zodat zoveel mogelijk mensen van onze wijnen kunnen genieten.

Doordat wij al jaren zeer zorgvuldig te werk gaan winnen onze wijnen altijd veel prijzen. Zoals onze Sauvignon blanc: Gekozen als 'Smart buy' door Wine Spectator en Pure Gold winnaar tijdens de Air New Zealand Wine Awards, Nieuw Zeeland's meest prestigieuze wijnshow. En de Pinot Noir: Top 10 New Zealand Pinot Noir. En last but not least de Pinot Gris: Trophy winner at the New Zealand International Wine Show.



Sancerre Franck Millet

Cuvée Insolite wordt gemaakt van de beste wijngaarden van het domein. Na een strenge selectie en het persen van de druiven, waarvoor alleen de beste trossen worden geselecteerd, wordt het sap en de schillen één nacht gekoeld (maceration pellacullaire). Op deze wijze worden er meer aroma- en smaak stoffen aan de druif ontrokken.

Vervolgens vindt de vergisting op lage temperatuur plaats, waarna de wijn nog enkele maanden op de gistsporen mag rusten om aan smaak en 'complexiteit' te winnen. Dit proces wordt versterkt door de wijn regelmatig te 'battoneren'. Hierbij worden de gistsporen door de wijn geroerd zodat de wijn nog meer smaak rijkdom en aroma verkrijgt.

Franck Millet bezit hier 27 hectare wijngaard en is de vierde generatie Millet op het domein. De witte wijnen zijn heel karakteristiek voor dit deel van de Loire, loepzuiver, mooi strak droog en met veel mineraliteit.

Het wijngebied Sancerre is gelegen ten zuidwesten van Parijs, aan de oevers van de Loire. Het heeft een totale grootte van 2700 hectare en de aangeplante druivensoorten zijn ongeveer 80% sauvignon blanc en 20% pinot noir.



Diem

Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. De Oostenrijkse wijnwet heeft hier dan ook een appellation aan verbonden: Weinviertel DAC.

Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde

in Bordeaux.



MWC Pinot Noir

Een Pinot Noir uit Australië die lekker fruitig, zacht en sappig van smaak is! Licht gekoeld drink je deze wijn op zijn lekkerst. Een rode wijn om ‘los’ te drinken maar past ook goed bij pasta’s, lichte vleesgerechten, sterke visgerechten en daarnaast een aanrader wanneer je rode wijn wilt drinken bij kaasfondue! Beschikbaar voor slechts € 10,95 per fles. 



Paololeo Negroamaro ‘Orfeo’ IGT Puglia

Een elegante, krachtige en finesse rode wijn uit Zuid-Italië! Heerlijk vol en zacht van smaak. Met kenmerken van rijp donker fruit, subtiele kruidigheid en subtiele tonen van houtrijping. Daarnaast is de afdronk lang, fluweel zacht en vol van smaak. Deze wijn past goed bij verfijnde vlees-, wild en groente gerechten. Ook in combinatie met gerijpte, harde kazen van het schaap of de koe is deze wijn een aanrader.



Côtes-du-Rhône rouge ‘Réserve Grand Veneur’ Alain Jaume

Een Franse rode wijn die bulkt van het rijpe donkere fruit en de kenmerkende Provençaalse kruidigheid. De wijn heeft een lange en vol frisse afdronk. Past perfect bij vlees-, pasta- & pizza gerechten. Ben je een liefhebber van Franse wijn dan moet je deze proberen!



Villa Pozzi

De familie Pozzi is een echte Italiaanse wijnfamilie. Oorspronkelijk uit Cremona in Noord Italië. De eerste generatie Pozzi’s waren bekende wijnhandelaren in de streek. Met paard en wagen werden vaten met wijn uit heel Italië gekocht en verhandeld. In de 2006 ging er een generaties oude droom in vervulling, wijnmaken op het schitterende eiland Sicilië. Danielle Pozzi maakt de wijnen en gebruikt alleen druiven van superieur kwaliteit. Danielle maakt heerlijke, toegankelijke, super sappige wijnen van. Het zijn ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Perfect als aperitief, ‘los’ per glas en in combinatie met appetizers, borrelhapjes en gerechten uit de Mediterrane keuken.



IL MioGusto

Il Miogusto heeft een unieke lijn met vino spumante en processor die op traditionele wijze worden geproduceerd in het hart van de provincie Treviso. De processor is al jaren in opmars en is tegenwoordig populairder dan de traditionele champagne. De perfecte processor is zacht en soms zelfs licht zoet. perfect om van elk moment een feest te maken. 



Menetou-Salon 'Le Grand Argentier' Laporte