Passitivo Primitivo

Italië | Puglia

De provincie Puglia wordt ook wel de hak van de laars genoemd. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Het bekendste blauwe druivenras is Primitivo die in Amerika bekend is onder de naam Zinfandel. 

 

Op zoek naar een zeer betaalbaar alternatief voor Amarone? Dan is dit uw wijn! 

 

Passitivo wordt gemaakt volgens een bijzonder arbeidsintensief en niet veel voorkomend proces wat 'il giro del picolo' genoemd wordt. Twee weken voor de oogst wordt het steeltje waarmee de druiventros aan de wijnstok vast zit gedraaid/geknakt. Hierdoor vindt er een natuurlijk indroog proces plaats waardoor de druiventros 25 tot 30% van zijn gewicht in water verliest. Dit zorgt voor een natuurlijk concentratie van de aromastoffen in de druiven. 

 

Vervolgens worden de druiven geplukt, ontsteld en niet gekneusd, voordat ze in het vergistingsvat worden geplaatst om een optimaal mogelijk extractie van kleur en smaakstoffen te krijgen. Na verduistering rijpt 25% van deze wijn voor twaalf maanden op eikenhouten vaten van 225 liter. 

Passitivo Primitivo IGT Puglia

De neus vult zich met geuren van rijpe zwarte pruimen, kanaal, vanille, zwarte aarde en chocolade. In de volle, krachtige smaak weer dat rijpe zwarte fruit; kersen, pruimen en hints van chocolade, koffie, hintje kruidnagel en vanille. 

Bij wildgerechten, krachtige- stoofschotels, vleesgerechten en gerijpte harde kazen van de koe of het schaap. 

 

Soort: Rode wijn

Druivenras(sen): 100% Primitivo

Jaar: 2015

Houtgerijpt: Ja

Herkomst: Italië | Puglia

€ 9,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen