Gorgorito

SPanje | Rueda

De wijngaarden van Gorgorito, onderdeel van Bodega Copaboca, liggen midden in een natuurpark. Dit natuurpark vormt een belangrijke schakel in de trekroutes van vogels die in het voorjaar naar Noord Europa en in de herfst terug naar Afrika vliegen. Gorgorito betekent triller en slaat op de vogel die op het etiket staat afgebeeld.

Gorgorito Rueda Verdejo


Deze Spaanse witte wijn is afkomstig uit de Rueda streek. De streek ligt op twee uur rijden noordwestelijk van Madrid. Door gebruik te maken van moderne wijnmaak methodes produceert men de laatste jaren zeer verrassende witte wijnen van de verdejo druif. Dit in tegenstelling tot de sherry achtige wijnen die hier in het verleden werden gemaakt.

 

De streek heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan, sinds ook de rest van de wereld deze heerlijke witte wijnen heeft ontdekt. Nieuwe wijngaarden zijn aangeplant, bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht. 

 

Gorgorito Verdejo Rueda

De wijn is fris droog en sappig van smaak. Je proeft tonen van grapefruit, ananas, perzik en nectarine. De wijn heeft een heerlijk frisse en verkwikkende afdronk. 

Dit is niet alleen een heerlijke aperitief wijn maar gaat ook uitstekend samen met borrelhapjes, vis van de grill, frisse salades en niet te vergeten; asperges. Kortom een ideale witte- (huis) wijn om in huis te hebben! 

 

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% verdejo

Jaar: 2017

Houtgebruik: Nee

Herkomst: Spanje | Rueda | Bodegas Copaboca

Biologisch: Nee

€ 8,50