Clouds

Zuid-Afrika | Stellenbosch

De eigenaren van Clouds raakten na meerdere vakanties in Zuid-Afrika tot over hun oren verliefd op het land. Ze kochten in de buurt van Stellenbosch, een van de mooiste wijnstreken van Zuid-Afrika, Clouds Estate en toverden het om tot een van de mooiste en stijlvolste boutique hotels van Zuid-Afrika. 

 

Bij Clouds Estate horen 5 hectare wijngaarden én wijnmaker Donovan Rall, een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers, die al veel prijzen won met de wijnen die hij heeft gemaakt en vaak in de internationale wijnpers wordt beschreven als een van Zuid-Afrika’s beste jonge wijnmakers. Naast druiven van de eigen Clouds wijngaarden koopt Clouds druiven in Swartland, Piekenierskloof en van andere bijzondere en exclusieve gebieden (Ceres) en wijngaarden in Zuid-Afrika.

Clouds Chardonnay

South-Africa meets Burgundy style: Vol, rijk, krachtig en tegelijkertijd elegant en verfijnd. Een indrukwekkende Zuid-Afrikaanse Chardonnay wijn van een top- wijngaard en wijnmaker. Schenk deze wijn bij uw mooiste vis-, en gevogelte gerechten en bij rijpe zachte kazen.  

 

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% chardonnay

Jaar: 2015

Houtgerijpt: Ja 

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Clouds Sauvignon Blanc

De stijl en smaken van deze Sauvignon Blanc laat zich het beste omschrijven als Sancerre & Pouilly Fumé meet South-Africa. Fris, stuivend en grassig zoals de Sauvignon Blancs uit de Loire met een exotisch, tropisch Zuid-Afrikaans tintje. Dit is een aperitief koning/ koningin om door te schenken bij: appetizers/ borrelhapjes, schaal- en schelpdieren, frisse salades en dito visgerechten, geitenkaasjes.

 

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% Sauvignon Blanc

Jaar: 2016

Houtgerijpt: Nee

€ 14,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Clouds Pinot Noir

Zuid-Afrikaanse top Pinot Noir in optima forma! Deze Pinot is verfijnd, subtiel en zacht van smaak. Fris rijpe- kersen, aardbeien, frambozen, subtiele hints kaneel en aardsheid. De afdronk is lang fris, elegant en super zacht. Te schenken bij verfijnde vlees en wildgerechten, padestoel risotto met padoestel en truffel en gerijpte zachte kazen.

 

Soort: Rode wijn

Druivenras(sen): 100% Pinot Noir

Jaar: 2016

Houtgerijpt: Ja

€ 28,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Clouds Shiraz

Een shiraz op basis van druiven uit het Swartland, Zuid-Afrika's meest besproken wijngebied van de laatste jaren vanwege de hoge kwaliteit druiven en wijnen. Deze wijn is krachtig, verfijnd en elegant tegelijk. Boordevol rijp donker fruit en Shiraz kruidigheid, zonder log of vermoeiend van smaak te zijn. Schenken bij uw mooiste vlees-, wild of stoofgerechten en bij gerijpte harde kazen.

 

Soort: Rode wijn

Druivenras(sen): 100% Shiraz

Jaar: 2014

Houtgerijpt: Ja

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen