Bosco del merlo

Italië | Veneto

Bosco del Merlo is de trots en het parade paardje van de familie Paladin. Kosten nog moeite worden gespaard om betaalbare top wijnen te maken. De naam Bosco del Merlo betekent letterlijk het 'bos van de zwarte vogels' een oude naam uit de tijd dat het gebied grotendeels bedekt was met eikenbossen. 

 

De eerste wijngaarden werden in 1978 aangeplant. Vanaf het begin is er samengewerkt met de universiteiten van Milaan & Padua en Franco Bernabei en Lenardo Valenti, twee gerenommeerde wijngaard- en wijnmaak adviseurs. Samen met de universiteiten wordt gekeken naar de beste locatie voor de wijngaarden. Dit doen zij onderander door gebruik te maken van satelliet techniek om vast te stellen wat de beste locaties zijn voor de verschillende druivenrassen. 

 

Momenteel wordt er nog steeds samengewerkt met de universiteiten. Dit keer op het gebied van onderzoek naar duurzaamheid, vinificatie (wijn maken) en klimaat verandering. 

Bij een bestedingsbedrag boven de € 25 kan er gratis in Hillegom bezorgd worden. Wil je het laten bezorgen buiten Hillegom dan vragen wij je om contact met ons op te nemen. 

Bosco del Merlo Pinot Grigio 'Tudajo'

In deze vol en rond smakende droge wijn proeft u frisse tonen van rijpe gele appel, sinaasappel, bloembloesem, subtiele Pinot Grigio kruidigheid en een lange, volle afdronk. 

Een heerlijke aperitief wijn en om door te schenken bij bijvoorbeeld carpaccio, vis (pasta)- of wit vlees gerechten. 

 

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% Pinot Grigio

Jaar: 2017

Houtgebruik: Ja

Herkomst: Italië | Veneto

€ 11,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Bosco del Merlo Merlot

Soepel, vol, zacht, fris en verleidelijke van smaak. Heerlijke wijn om 'los' van de maaltijd te drinken of te combineren met gerechten uit de mediterane keuken; Pasta, vleesgerechten, appetizers en kazen.

 

Bosco del Merlo is de trots en het parade paardje van de familie Paladin. Kosten nog moeite worden er gespaard om betaalbare top wijnen te maken. Bosco del Merlo ligt in het Oostelijk deel van de Italiaanse streek Veneto op de grens met de wijnstreek Friuli op een uur rijden, in Noord Oostelijke richting, van de stad Venetië. De naam Bosco del Merlo betekent letterlijk het 'bos van de zwarte vogels' een oude naam uit de tijd dat het gebied grotendeels bedekt was met eikenbossen. De combinatie van Mediterrane en landklimaat invloeden, afkomstig van de nabijgelegen Adriatische zee en Alpen en een bodem die uit een ideale mix van klei en kalk bestaat, bieden perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te verbouwen. De eerste wijngaarden werden in 1978 aangeplant. Vanaf het begin is er samengewerkt met de universiteiten van Milaan & Padua en Franco Bernabei en Leonardo Valenti, twee gerenommeerde wijngaard- en wijnmaak adviseurs. 

 

Druif: Merlot

Herkomst: Italie

Houtgebruik: Ja

€ 12,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Bosco del Merlo Prosecco Millesimato

Een Prosecco die vol droog van smaak is met fris tintelende belletjes. U proeft rijpe gele appel, citrus, een vleugje peer, ananas, zachte kleine bubbels en een lekker lange verfrissende afdronk. Een klasse Prosecco! 

Een fantastische aperitief Prosecco die uitstekend bij lichte vis- schaal en schelpdieren gerechten en borrelhapjes gedronken kan worden.  

 

Soort: Mousserend

Druivenras(sen): 100% Glera

Jaar: 2017

Houtgebruik: Nee

Herkomst: Italië | Veneto

€ 14,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Bosco del Merlo Rosato Spumante

Een fris droge en licht fruitige rosato met een fijne, elegante bubbel. Heerlijk subtiel en opwekkend van smaak met verfijnde hints van klein rood fruit zoals; kersen, aardbeien en frambozen. 

Een perfecte aperitief wijn om te schenken bij appetizers, visgerechten en salades. 

 

Soort: Mousserend

Druivenras(sen): 50% Pinot Noir | 50% Merlot

Houtgebruik: Nee

Herkomst: Italië | Veneto

€ 14,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen