Uit de keuken van...

Jou? Sebas? of Juul? 'Uit de keuken van' is een box die van jou een chef maakt, met een beetje van B.K.O. en een beetje van jezelf. Met deze box tover je in een hand om draai een viergangen diner op tafel. Geen zorgen over het samenstellen van een menu, geen boodschappen stress en vooral niet uren kokkerellen in de keuken. 

 

De box zorgt voor een viergangen diner die je zelf in een korte tijd van bereiden. B.K.O. doet de grote voorbereiding en jij de finishing touch! Met behulp van korte video's met tips en tricks van onze eigen chef, zet jij in een handomdraai het 4 gangen diner wat je van ons gewend bent, bij jou op tafel! 

 

Bij onze boxen is er altijd keuze uit vlees, vis of vega! De boxen moeten minimaal 48 uur van te voren besteld worden (neem anders contact met ons op).


Uit de keuken van...

Het gevoel van uiteten thuis ervaren? Dat kan met deze editie van onze uit de keuken van. Deze box bestaat uit:

  • Voorgerecht: Couscous salade met tomaten salsa en tartaar van tonijn OF pulled chicken OF pulled jackfruit   
  • Tussengerecht: Groente bouillon met ravioli van ricotta, Parmezaanse kaas & zomer truffel (standaard in de box)
  • Hoofdgerecht vlees: Bavette met een tartiflette, voorjaarsgroente & rode wijn BBQ saus 
  • Hoofdgerecht vis: Roodbaars met een tartiflette, voorjaarsgroente & rode wijn BBQ saus
  • Hoofdgerecht vega: Falafel steak met tartiflette, voorjaarsgroente & rode wijn BBQ saus  
  • Nagerecht: Aardbeienslof  (standaard in de box)

Hieronder is de combinatie van het voorgerecht en hoofdgerecht te selecteren. 

Wij leveren alle ingrediënten voor de gerechten, het enige wat je zelf nodig hebt is peper/zout/boter/olie 

 

(meld bij opmerkingen voor welke dag het is en hoe laat je de box komt ophalen)

De box van € 28,00 is voor 1 persoon. 

De box moet minimaal 48 uur van te voren besteld worden.

€ 28,00

Wijn of bier erbij?

Maak het viergangen diner helemaal compleet met een bijpassende wijn of bier. Wij zorgen dat de wijn perfect combineert bij de smaken van het gerecht. 

voorgerecht

Bij het voorgerecht met de couscous salade kiezen wij voor een frisse, fruitige witte wijn. Het frisse van de wijn laat de smaken van de couscous goed tot recht komen. Daarnaast combineert een frisse witte wijn zowel goed bij de tonijn, pulled chicken en pulled jackfruit.

Voor het bier kiezen we daarom uiteraard ook voor een fris bier.  

The Wedge White

Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn is een blend van de Chenin Blanc en Rousanne druiven. Super frisse, fruitige, droge Zuid-Afrikaanse wijn. Boordevol heerlijke, fruitige, sappige smaken die doen denken aan: Citroen, perzik, rijpe gele appel en een hintje bloemenbloesem, peer en abrikoos.

€ 8,25

Lagunitas Daytime

Een kruidige Session IPA, hoppige aroma's en zacht van smaak. Een kruidig, fris en hoppig bier. 

€ 2,50


hoofdgerecht Bavette

Bij het hoofdgerecht met de Bavette kiezen we voor een soepele, volle rode wijn. We willen niet een te zware rode bij erbij combineren want dat zou ten koste gaan van de smaak van het vlees. Door de soepele smaak en het kleine zoetje blijft er voldoende ruimte voor de heerlijke smaak van de bavette. 

Passitivo Primitivo IGT Puglia

De neus vult zich met geuren van rijpe zwarte pruimen, kanaal, vanille, zwarte aarde en chocolade. In de volle, krachtige smaak weer dat rijpe zwarte fruit; kersen, pruimen en hints van chocolade, koffie, hintje kruidnagel en vanille. 

 

€ 8,95

Brouwerij T'IJ Natte

Donker dubbel bier met zowel zoete als geroosterde tonen. Het donkere mout geeft het bier zijn roodbruine kleur. 

€ 2,25


Hoofdgerecht roodbaars & falafel steak

Roodbaars heeft een milde smaak en is stevig van structuur. We kiezen voor een witte wijn die frisdroog en aromatisch van smaak is. De witte wijn heeft wel een fris, fruitige karakter en dit combineert altijd goed bij vis. 

 

MWC Aquarius Marsanne - Viognier

Deze overheerlijke blend van twee druivensoorten is vol-frisdroog en aromatisch van smaak vol rijp tropisch fruit, meloen, limoen, abrikoos en guave. De afdronk is lang en heerlijk fris.

€ 10,95

Jopen Nederwit

Jopen Nederwit is een mix van Witbier en New England IPA. Een fris en fruitig bier. 

€ 2,50


Nagerecht: aardbeienslof

Bij de aardbeienslof willen we natuurlijk een dessertwijn combineren die mooi zoet van smaak is met de kenmerkende smaak van rood fruit. We komen uit bij een rosé Port, deze is heerlijk fris, fruitig en zoet van smaak. 

Vieira de Sousa rosé port

Rosé Port? Is dat niet vol, zoet en lomp van smaak? Meestal wel maar niet die van Vieira de Sousa. Fris, super fruitig en elegant zoet van smaak, met heerlijk lange, frisse zacht zoet afdronk. 

 

€ 14,95

Mort subite kriek

Mort Subite Kriek Lambic is een fris en fruitig bier gemaakt met verse krieken. Het bier bestaat uit een deel jonge lambic van één jaar oud.

€ 2,00