Uit de keuken van...

Jou? Sebas? of Juul? 'Uit de keuken van' is een box die van jou een chef maakt, met een beetje van B.K.O. en een beetje van jezelf. Met deze box tover je in een hand om draai een viergangen diner op tafel. Geen zorgen over het samenstellen van een menu, geen boodschappen stress en vooral niet uren kokkerellen in de keuken. 

 

De box zorgt voor een viergangen diner die je zelf in een korte tijd van bereiden. B.K.O. doet de grote voorbereiding en jij de finishing touch! Met behulp van korte video's met tips en tricks van onze eigen chef, zet jij in een handomdraai het 4 gangen diner wat je van ons gewend bent, bij jou op tafel! 

 

Bij onze boxen is er altijd keuze uit vlees, vis of vega! De boxen moeten minimaal 2 dagen van te voren besteld worden (neem anders contact met ons op).



februari menu

Uit de keuken van... Februari editie

Het gevoel van uiteten thuis ervaren? Dat kan met deze februari editie van onze uit de keuken van. Deze box bestaat uit:

  • Voorgerecht: Burrata met gerookte zalm OF gerookte ribeye OF caprese 
  • Tussengerecht: Soep van honingtomaten met crème van basilicum (standaard in de box)
  • Hoofdgerecht vlees: Entrecote met groene groentes, mousseline en truffel jus
  • Hoofdgerecht vis: Dorade filet met groene groentes, mousseline en champagne saus
  • Hoofdgerecht vega: 3 soorten kaas quiche met groene groentes en mousseline. 
  • Nagerecht: Chocolade lava taartje met witte chocolade mousse en vanille chocolade saus

Hieronder is de combinatie van het voorgerecht en hoofdgerecht te selecteren. 

 

Beschikbaar: 1 februari tot en met 28 februari.  (meld bij opmerkingen voor welke dag het is en hoe laat je de box komt ophalen)

De box van € 28,00 is voor 1 persoon. 

De box moet minimaal 24 uur van te voren besteld worden.

€ 28,00

Bijpassende wijn?

Voorgerechten

Bij de voorgerechten combineren wij een frisse wijn die wel voldoende kracht heeft. Dit combineert perfect bij de wat vollere smaak van burrata. 

Haltinger Weiler Schlipf Haltinger Winzer

Het druivenras Gutedel is wellicht bekender onder de naam Chasselas. De stijl? Grüner Veltliner meets Pinot Blanc! Super verleidelijke wijn. Vol, zacht, fris en bloemig van smaak, frisse peer, gele appel, witte peper, hintje venkel en een heerlijk lange frisse, 'minerale' afrdronk.

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% Gutedel

Jaar: 2017

Houtgerijpt: Nee

€ 8,95

hoofdgerechten

Bij de entrecote combineren wij een rode wijn die soepel, zacht en vol van smaak is. Hierdoor overheerst de rode wijn niet teveel en blijft de smaak van entrecote overeind. Bij de dorade filet willen wij een wat vollere wijn combineren. Dorade is een wat vettere vis en daarom moet hier een vollere wijn tegenover staan. Bij de quiche met 3 soorten kaas adviseren wij om te gaan voor een frisse, minerale wijn. Dit haalt de smaak van de kaas goed omhoog. 

Hoofdgerecht entrecote

Cabaletta Rosso Delle Venezie IGT

Vol, soepel en rond van smaak. U proeft rijpe bramen, pruimen, subtiele kruidigheden zoals laurier, subtiele hints van chocolade en vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Een verleidelijke en toegankelijke rode Italiaan.

 

Soort: Rode wijn

Druivenras(sen): 70% Corvina | 20% Rondinella | 10% Cabernet Sauvignon

Houtgerijpt: Ja

Herkomst: Italië | Veneto

€ 8,95

Heinz Grüner Veltliner

Deze witte wijn is een veelzijdige, sappige, Oostenrijkse rakker. Fris en spannend ‘mineraal’ van smaak. De natuurlijke frisheid van de wijn in combinatie met het ingetogen fruitkarakter, maakt deze wijn veelzijdig! Deze Oostenrijkse witte wijn is gemaakt van een Grüner Veltliner druif.

 

Druif: 100% Grüner Veltliner

Herkomst: Oostenrijk

Houtgebruik: Nee

€ 7,95

Hoofdgerecht dorade

La Cometa Garnaxta Blanca

Een droge wijn die zacht van smaak is. U proeft elegante, rijpe tonen van meloen, peer, ananas en een hintje kruidigheid.

 

Druif: 100% Garnaxta Blanca

Houtgebruik: Nee

Herkomst: Spanje

€ 8,50

hoofdgerecht kaas quiche


Dessert

Bij het chocolade lava taartje combineren wij een dessertwijn die goed combineert bij de chocolade/cocao smaak. Het moet daarom een donkere dessertwijn zijn. 

Rooiberg Red Muscatel

Super verleidelijke dessert wijn, vol, zacht en zoet van smaak. Smaak impressies van rijpe kersen, chocolade, dadels en zoete rozijnen. Dit is een heerlijk zoetje als toetje, om te combineren bij zoete nagerechten met chocolade, noten en geconfijt fruit en fantastisch in combinatie met diverse blauwader- en gerijpte (harde) kazen.

 

Soort: Dessertwijn

Druivenras(sen): Muscat De Frontigan

€ 9,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Maart menu

Uit de keuken van... Maart editie

Het gevoel van uiteten thuis ervaren? Dat kan met deze maart editie van onze uit de keuken van. Deze box bestaat uit:

  • Voorgerecht: Caesar salade met gegrilde kippendijen OF gamba's OF gegrilde courgette 
  • Tussengerecht: Thaise kokos soep met gemengde paddenstoelen (standaard in de box)
  • Hoofdgerecht vlees: Spies van ossenhaas met knolselderij mousseline, kriel, groene groentes en baby mais
  • Hoofdgerecht vis: Kabeljauw filet met knolselderij mousseline, kriel, groene groentes en baby mais
  • Hoofdgerecht vega: Gevulde paprika met knolselderij mousseline, kriel, groene groentes en baby mais
  • Nagerecht: Witte chocolade bosvruchten taartje (standaard in de box)

Hieronder is de combinatie van het voorgerecht en hoofdgerecht te selecteren. 

 

Beschikbaar: 1 maart tot en met 31 maart.  (meld bij opmerkingen voor welke dag het is en hoe laat je de box komt ophalen)

De box van € 28,00 is voor 1 persoon. 

De box moet minimaal 24 uur van te voren besteld worden.

€ 28,00

Bijpassende wijnen? OF bieren?

voorgerecht

Bij de caesar salade combineren we een frisse witte wijn. De wijn moet fris van smaak zijn zodat het goed combineert bij salade en bij zowel kip, gamba's als gegrilde courgette. Kies je voor een te zware wijn dan zal de hele smaak uit evenwicht zijn en gaat de smaak van de caesar salade verloren... Dat zou toch zonde zijn! We kiezen om dezelfde redenen ook voor een fris bier. 

Romeo Sauvignon Blanc

Fris, droog van smaak met aroma's van groene appel, citrus, peer en een aangenaam frisse afdronk. 

 

Soort: Witte wijn

Druivenras(sen): 100% Sauvignon Blanc

Houtgerijpt: Nee

€ 6,95

Brouwerij T'IJ IJwit

Licht goudgeel, mistig, met een mooie witte schuimkraag. Deze doordrinker heeft veel citrusfruit, banaan en koriander. 

€ 2,25


Hoofdgerecht

Spies van ossenhaas

De ossenhaas verdient een volle, krachtige maar wel zachte rode wijn. Het zachte karakter is nodig om de smaak van ossenhaas niet te overheersen. Het bier moet voldoende smaak en kracht bevatten, vandaar de keuze voor Rochefort 6. 

La Vendimia Rioja Alvaro Palacios

Super Rioja 'nieuwe stijl', fijne kruidigheid, aardse tonen en zachte tannine. 

 

Druiven: Garnacha, Tempranillo 

Houtgebruik: Ja

Herkomst: Rioja, Spanje

€ 12,95

Rochefort 6

Rochefort 6 is het oudste bier van de drie trappistenbieren van Rochefort. Dit bruine bier zit vol met aroma's van geroosterde mout, suiker en donker fruit.

 

 

 

€ 2,35


Kabeljauw & gevulde paprika

Kabeljauw is een vrij neutrale en milde vis en verdient daarom een frisse witte wijn. Bij vis kan je goed een Chardonnay combineren door de vettere smaak. De Tannu is een Grillo & Chardonnay en is daardoor fris maar is wel voldoende vol van smaak. Bij de gevulde paprika raden we dezelfde witte wijn aan. 

Oepidus Mannenliefde combineren wij bij de Kabeljauw door het frisse en fruitige karakter van het bier. 

Tannu Grillo & Chardonnay

De wijn heeft een elegante lichtgele tint, met een boeket doet denken aan ananas en citroen. De smaak is fris en opwekkend met wederom de smaken van ananas en citroen. Deze wijn is volledig biologisch. 

 

Druif: 70% Grillo & 30% Chardonnay

Houtgebruik: Nee

Herkomst: Italië 

€ 8,50

Oepidus Mannenliefde

Oedipus Mannenliefde is een frisse en fruitige Saison gebrouwen met Szechuan peper, lemon grass en Sorachi Ace hop. Deze ingrediënten zorgen voor een frisse, fruitige smaak met veel citrus.

€ 2,70


Dessert

Bij het zoete dessert combineren we uiteraard een zoete dessertwijn. Dit dessert heeft smaken van witte chocolade en bosvruchten. We kiezen daarom voor een rosé port omdat dit heel zoet van smaak is met kenmerkend rood fruit. Wat betreft het bier combineren we een zoete Kriek. De smaak van kersen combineert perfect bij dit dessert. 

Vieira de Sousa rosé port

Rosé Port? Is dat niet vol, zoet en lomp van smaak? Meestal wel maar niet die van Vieira de Sousa. Fris, super fruitig en elegant zoet van smaak, met heerlijk lange, frisse zacht zoet afdronk. 

€ 14,95

Mort Subite Kriek

Mort Subite Kriek Lambic is een fris en fruitig bier gemaakt met verse krieken. Het bier bestaat uit een deel jonge lambic van één jaar oud. 

€ 1,99